LEM 2012, 2a Setmana (Breviari)

Si la primera setmana de LEM va proporcionar vímets per a un inopinat viatge a mig camí del rock sulfurós per una banda i de l’electrònica angulosa i fins i tot gustativa per l’altra, la segona setmana del LEM va mostrar les virtuts del pathos col·laboratiu i de les juguesques a diverses bandes: hi vam poder constatar les ritualístiques hipnòtiques que poden generar la veu, el so i el moviment en tel·lúrica composició (Impronit), vam redescobrir per enèssima vegada la vitalitat de l’escena improvisatòria portuguesa (Chagas / Curado / Viegas Wind Trio) i veure néixer complicitats somniadores entre Julia Kent i Árbol.

L’altre gran eix d’aquesta setmana va ser el Russolo, el futurisme i el seu llegat industrial. Per una banda es van deliberar i otorgar els guardons de l’edició especial del Premi Luigi Russolo a Barcelona, amb una gran peça triomfadora: The Common Perkins Scream, de l’alemany Timothy Schmele, un dels talents que labora al voltant del projecte Reactable a Barcelona. Per l’altra, el LEM va arranjar un deute històric, com era el de dur Esplendor Geométrico. La seva actuació, com no podia ser d’una altra manera, va generar una expectativa que va desbordar l’aforament de l’auditori del MACBA, tot i que no cal lamentar víctimes en el procés.

La tercera setmana del LEM, íntegrament gracienca, és a punt d’eclosionar. I al final de la detonació, la ciutat viurà aquella calma tremolosa i estranya. No pas la que precedeix la tempesta, sinó la que la segueix i que queda irreversiblement empeltada al paisatge.

(fotos Joan Teixidor)

Impronit a La Caldera: Coàgul, Ana Subirana, Sarah Anglada i Guy Nader

Esplendor Geométrico: variacions sobre l’entusiasme industrial

Chagas / Curado / Viegas Wind Trio: vents lusitans alliberats

Julia Kent & Árbol: marismes electròniques i teoria de les cordes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s