Eclíptica: quart any, quarta òrbita

Al 2009 Gràcia Territori Sonor i l’Observatori Astronòmic de Castelltallat van endegar un dispositiu exploratori que posava en contacte el macrocosmos i el microcosmos, la terra i el firmament, l’art sonor i la ciència. En el decurs de les seves tres primeres edicions, Eclíptica ha estat un projecte en creixement exponencial que ha donat lloc a diverses residències, impulsat projectes discogràfics, ha obert sendes de diàleg i experimentació entre disciplines i ha esdevingut un factor de dinamització social i cultural per al territori de la serra de Castelltallat i per a tota la comarca del Bages. Al 2012, Eclíptica viu la seva quarta activació, comptant novament amb la implicació activa del director de l’Observatori, Toni Guntín, i de l’artista Jordi Girbén com a conductors i assessors del projecte. Amb dos nous residents, Adrià Bofarull -la residència del qual s’enceta aquesta setmana- i Maria Rodés, i amb un camp exploratori apassionant el resultat del qual viurà la seva presentació pública  el 21 de juliol.

Amb Adrià Bofarull no només s’inicia la senda d’aquesta nova edició d’Eclíptica, sinó que també s’activa el dispositiu de residències, que en els propers mesos té previst aterratges a Dies de Nodes (8-10 de juny) i a Montjuïc de Nit (14 de juliol)

Adrià Bofarull és un dels millors i més prolífics representants de la nova generació de músics que empren el sampler com a element estructural en el seu treball. Volcada en les textures i la improvisació, la major part de la seva producció electrònica ha vist la llum amb el projecte Dargelos, amb el que ha editat nombrosos discs i autoproduccions, a més de teixir una llarga trajectòria de projectes en directe que s’afegeixen a l’emprempta que Bofarull havia deixat ja als escenaris com a guitarrista i teclista a projectes anteriors com Beef, Morralla o La Estrella de David. A l’actualitat instiga si cap encara més la vessant improvisativa i exploratòria del seu treball, tant a través del seu nou avatar en solitari -Hydra- com del projecte conjunt amb Joan Saura -Cràter.

http://adriaborafull.blogspot.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s