Traginant l’inefable

A Gràcia Territori Sonor no ens cansarem mai de posar de manifest el que va suposar descobrir un llibre com El Mundo en el oído, y amb ell un autor, Ramón Andrés, que ens retrotrau a figures de rigurós i metòdic humanisme, lletraferits travessats pel daimon de l’exploració i el coneixement a tots nivells. Llegir obres i autors com aquests és un autèntic luxe i un repte, en una època en què l’acumulació d’informació suplanta sense problemes el desplegament del coneixement i l’accés al moll més profund i rotund del sentit.

Ens mancava, després de llegir-lo, parlar amb ell més enllà de les casualitats gens casuals que la deriva auràtica a Gràcia proporciona. Així que finalment Música i Química va aconseguir raptar Ramon Andrés de la seva meravellosa reclusió monacal i creativa (en aquests moments és resident d’Experiment amb l’Art) i obrir els micros de Ràdio Gràcia per a acostar-nos una mica a l’inefable i al delicat reducte de sobirania que suposa descobrir més enllà de la mirada. Vam parar l’oïda i a través d’aquest gest fisiològicament tant simple (l’oïda no té cap parpella que la mantingui reclosa del món exterior) vam iniciar una transmigració que ens va dur a Armènia, a la mística de Hildegard von Bingen, a la música de les esferes, a l’obra de Jacques Attali i fins i tot a un apunt sobre la història del suïcidi a Occident. Tot amb una cadència sedosa i amb el compàs d’un regalim d’oli.

Els que vau poder escoltar el programa sabreu fins i tot entre línies de tot allò que intentem explicar-vos. La resta, comenceu pel començament, i llegiu a Ramon Andrés. No es una ordre, és un petit cant a la felicitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s